donderdag 12 september 2024

Fase 3 Energievoorziening Afvalverwerker in de Botlek

Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan de tijdelijke energievoorziening voor een afvalverwerker in de Botlek. Dit project is opgezet om de periode totdat het nieuwe energiegebouw gereed is te overbruggen. Net als in fase 2 hebben we ook nu weer een indrukwekkende steiger gebouwd.

In samenwerking met United Rentals Europe hebben we het afgelopen jaar gewerkt aan de tijdelijke energievoorziening voor een afvalverwerker in de Botlek. Dit project is opgezet om de periode te overbruggen totdat het nieuwe energiebouw gereed is. Net als in fase 2 hebben we ook nu weer een indrukwekkende steiger van 250 meter gebouwd, met aan het eind daarvan een middenspanningsinstallatie.

Deze middenspanningsinstallatie voorziet verschillende pompen en installaties van de benodigde spanning. Achter deze installatie hebben we drie kasten geplaatst: één preferente kast en twee niet-preferente kasten. De preferente kast zorgt ervoor dat bij een eventuele netuitval de generator automatisch inschakelt, zodat de preferente groepen onder spanning blijven.

Met deze aanpak maken we optimaal gebruik van de bestaande grote energieaansluiting. Door de kabel over de steiger te leggen, kunnen we de energie precies daar brengen waar deze op dat moment nodig is. Opnieuw een mooie samenwerking waarin we laten zien hoe we met slimme oplossingen betrouwbare energievoorziening garanderen, zelfs in uitdagende omgevingen.