Duurzaam

Nederlands

Bij Voet Aggregaten Verhuur vinden we het belangrijk dat er verantwoord met energie wordt omgegaan. Zo kan een aggregaat gehuurd worden met een extra roetfilter/katalisator, GTL Synthetische diesel en een tijdsklok.

GTL synthetische diesel
GTL staat voor Gas To Liquid wat een synthetische dieselbrandstof is die via het Fischer Tropsch synthese proces uit syngas gemaakt wordt. Het voordeel van deze diesel is dat het geen zwavel bevat, minder schadelijke stoffen uitstoot, geen dieselgeur heeft en de brandstof biologisch afbreekbaar is en valt daarom ook niet onder het vervoer van gevaarlijke stoffen. Deze diesel kan worden gemaakt uit verschillende bronnen zoals biomassa, aardgas en flaregas.

Hybride (plug-in) lichtmasten
• De accu's van de lichtmasten worden opgeladen door middel van zonnepanelen op het pand in Culemborg; 
• Het brandstofverbruik van een gemiddelde lichtmast is 100 liter per week (bij gemiddeld gebruik). Bij onze hybride lichtmast is dat ongeveer 12 liter per week;
• Het voordeel is dat de hybride lichtmasten zeer compact zijn; je kun 21 lichtmasten op een bakwagen vervoeren;
• Door middel van een windmeter kan de lichtmast automatisch zakken bij veel wind;
• Door een tijdklok of lichtsensor is deze lichtmast op verschillende manieren te schakelen.

Als je een aggregaat huurt kun je zelf al veel bijdragen aan het milieu door bewust om te gaan met de aggregaat. Zelf kun je bijvoorbeeld tijdsklokken instellen zodat een aggregaat nooit onnodig draait. Kijk ook goed hoeveel kVa je precies nodig hebt. Vaak worden er te grote aggregaten neergezet, Voet kan jou hierbij adviseren. Zo kan Voet ook op afstand een aggregaat monitoren om te zien hoe deze gebruikt wordt.