donderdag 29 februari 2024

Werken bij Voet: Een kijkje in de loopbaan van Casper

Ruim 3,5 jaar geleden zette Casper de Graaf zijn eerste stappen binnen Voet Energy Solutions als leerling monteur. Hij volgde de opleiding elektromonteur niveau 3 richting woning & utiliteit. De school twijfelde aan de match met de werkleerplek, maar voor Casper was het meteen duidelijk: hier wilde hij blijven. “Ik voelde mij direct op mijn plek en had het zo naar mijn zin dat ik niet meer weg wilde, uiteindelijk heeft de school dit ook goedgekeurd”, vertelt Casper.

Werken bij Voet: Een kijkje in de loopbaan van Casper

Gedurende 2,5 jaar werkte Casper als leerling monteur en is inmiddels al een jaar lang volwaardig elektromonteur. Waarom Voet? Voor Casper was de werkleerplek hier veel breder en bood het talloze mogelijkheden om te blijven leren. “Bij Voet voelde het gelijk goed”, zegt Casper. Een allesomvattende werk- en leerplek, waar hij niet alleen elektrotechniek leerde, maar ook ervaring opdeed met motortechniek en transport. Bij Voet vond hij de ideale omgeving om te groeien en zichzelf te ontwikkelen op alle drie de vakgebieden.

“Je wordt als leerling monteur niet in een keer in het diepe gegooid. De eerste weken ga je mee op pad, kijk je mee en krijg je uitleg. Elke vraag die ik tussendoor had, kon ik neerleggen bij een collega die het vervolgens duidelijk uitlegde.”

Casper deelt zijn ervaringen: “Iedereen was heel bereid om alles goed uit te leggen, als ik iets niet wist werd ik altijd goed geholpen en alle collega’s zijn heel betrokken en behulpzaam.” Bij Voet kreeg hij de kans om zijn interesses te volgen en nieuwe vaardigheden te leren.

Wat Casper nu het leukste vindt aan zijn werk? De zelfstandigheid. “In het begin ben je meer afhankelijk, maar daarna werk je naar eigen inzicht. Het leuke vind ik de samenwerking onderling, we maken grappen met elkaar, weten wanneer we serieus moeten zijn en door moeten werken. We doen het echt met elkaar. De platte organisatie van Voet, de vrijheid, de manier van communiceren met elkaar, behulpzaamheid en respect onderling dragen hier aan bij.” Ook vindt Casper het belangrijk om collega’s te helpen: “Is bijna iedereen naar huis en staat er net een chauffeur klaar om te lossen? Dan help ik graag! Krijg ik ‘s nachts een telefoontje? Ook dan denk ik graag mee.”

Afwisseling is wat het werk voor Casper echt mooi maakt. “Bij Voet blijft het een lerende omgeving. Nu ik een jaar geleden mijn opleiding heb afgerond, blijf ik leren. Als ik bij de directie aangeef wat ik nog meer wil leren, wordt dit aangemoedigd en ook mogelijk gemaakt. Zo heb ik recent mijn vrachtwagenrijbewijs behaald. Iets wat ik heel graag wilde.”

Werken bij Voet Energy Solutions

Wij zijn altijd op zoek naar leerlingmonteurs! Ben jij geinspireerd door het verhaal van Casper? Ben jij op zoek naar een werkleerplek waar jouw ontwikkeling wordt aangemoedigd en begeleid? Dan is Voet Energy Solutions de plek voor jou! Ontdek de mogelijkheden en bekijk de vacature voor meer informatie. Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via marketing@voetverhuur.nl of telefonisch via +31 (0)345 684000.